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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, C. T. N. C.; CLEMENTINO, J. A.; FROES, C. Q.; SILVA, S. G. da; FERNANDES, S. S. L.; PEREIRA, Z. V.; PADOVAN, M. P. Desenvolvimento inicial de mudas de ipê-verde em solo do Cerrado. In: SEMINÁRIO DE AGROECOLOGIA DE MATO GROSSO DO SUL, 4.; ENCONTRO DE PRODUTORES AGROECOLÓGICOS DE MS, 3., 2012, Glória de Dourados. O saber tradicional e o científico: a interação encurtando caminhos para o desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. 1 CD-ROM. Editado por: Leandro Fávio Carneiro, Milton Parron Padovan. Publicado também no Cadernos de Agroecologia, v. 7, n.2, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  30/01/2020
Data da última atualização:  06/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, M. E. A.; AMARO, M. R.; SILVA, L. A. L.; POPE, A. M.; ROECKER, A. N.; BEHLING NETO, A.; PEREIRA, D. H.; PEDREIRA, B. C. e.
Afiliação:  M. E. A. SILVA, UFMT, Sinop-MT; M. R. AMARO, UFMT, Sinop-MT; L. A. L. SILVA, UFMT, Sinop-MT; A. M. POPE, UFMT, Sinop-MT; A. N. ROECKER, UFMT, Sinop-MT; A. BEHLING NETO, UFMT, Sinop-MT; DALTON HENRIQUE PEREIRA, UFMT, Sinop-MT; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT.
Título:  Chemical characteristics effects in the tropical grasses ensiling process.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FORAGE QUALITY AND CONSERVATION, 6., 2019, Piracicaba. Proceedings [eletrônico]... Piracicaba: Luiz de Queiroz College of Agriculture, University of São Paulo, 2019. não paginado.
ISSN:  2175-4624
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Silage is considered an important feed strategy for ruminants during the dry period in tropical regions, where C4 grasses are an alternative to corn and sorghum, due to its great productivity. However, buffering capacity, dry matter (DM) and water-soluble carbohydrates contents are important forage characteristics to assure great fermentation during the ensiling process. However, some of these forage characteristics are a challenge to be addressed in the ensiling process of the tropical grasses, which may result in great losses during the fermentation process phases. Thus, some techniques can be used to improve the silage fermentation of tropical grasses, such as reduction on the plant water content through wilting or pre-drying, increasing the DM content and providing better conditions for the lactic acid bacteria growth. The chemical characteristics evaluation of the recently released tropical grass, such as Zuri [Panicum maximum Jacq. cv. BRS Zuri] and Capiaçu [Pennisetum purpureum Schum cv. BRS Capiaçu], are scarce, especially regarding its use for ensiling. Based on that, our objective was to evaluate the forage chemical composition of Zuri and Capiaçu grasses immediately after harvest (in natura forage) and after silo opening (silage).
Palavras-Chave:  BRS Zuri; Capiacu; Mato Grosso; Sinop-MT.
Thesaurus NAL:  Panicum; Pennisetum; Silage; Wilting.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209923/1/2019-cpamt-bruno-pedreira-chemical-characteristics-tropical-grasses-ensiling-process.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMT1418 - 1UPCAA - DD
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